Стопкадър бТВПет-шест души се издирват в момента в района на Царево,

...
Стопкадър бТВПет-шест души се издирват в момента в района на Царево,
Коментари Харесай

Общински съветник от Царево: Пет-шест души се издирват, на плаж Нестинарка има линейка

Стопкадър бТВ

Пет-шест души се търсят сега в района на Царево, на плаж " Нестинарка " има кола за спешна помощ, очевидно нещо са видели. Това сподели в " Лице в лице " по бТВ общинският консултант от Царево Емил Пейчев.

Той призна още, че речните корита не са били почистени дълго време, а в сухи дерета се е строяло назаконно и по тази причина в този момент се погубват човешки животи.

Ето какво съобщи Емил Пейчев: 

Мостът, който се срути, преди месец и половина му правеха ремонт по план на ВиК. Намалиха дебита, изпод под моста сложиха две тръби, които вероятно да водят водата. В момента нито тръбите са там, нито мостът е там. За страдание обаче имаме жертва, тъкмо там автомобил падна с двама души и към момента не могат да бъдат открити хората.

Лицето на общината е господин Лапчев, кмета. Оттам нататък са всички останали държавни институции. Кметът за мен и ръководството на общината носят огромната отговорност.

Друга съществена причина е това, че нито едно речно корито не беше почистено и това също, както и затруднението на самата конюнктура, това е евентуално и една от причините да бъдат скъсани в този момент по-голямата част от мостовете.

Нямам спомен от кой момент не са почиствани коритата на реките, аз съм подавал многочислени сигнали за дерета, които се считаха, че са тихи дерета и едва ли не са безводни. Но сега, ако беше наистина такива и не бяха затрупани със земна маса, с цел да могат да се урегулират парцели в тях, нямаше да се стигне дотук. В момента във всички тези дерета водата е прокопала път през тях. Това значи, че е имало фалшив предтекст, че са сухи и върху тях се е строяло. Имам фотоси, имам подадени сигнали, само че никой не е реагирал, нито една институция, включително и общината и Басейнова дирекция. Абсолютно без резултат, а точно и ясно се вижда, че тези дерета са зле. Имаше тръби, които отвеждаха под пътя водата в реките. Тези тръби бяха запушени и там бяха урегулирани парцели. Това е действително резултатът от безхаберието на нашата страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР